Iveco Daily MY 2019

De nieuwe Daily is het eerste voertuig in zijn segment dat voldoet aan de strengere Euro 6d-TEMP-emissienormen, met respect voor het milieu, en met comfort en gebruiksgemak als uitgangspunten. Met de nieuwe Daily MY2019 speelt Iveco in op wereldwijde trends zoals automatisering, elektrificatie, digitalisering en service.

Nieuw technologie

Iveco introduceert met dit nieuwe model tal van nieuwe hulpsystemen die de veiligheid vergroten.

City Brake PRO en AEBS

City Break Pro is een nieuw veiligheidssysteem die in staat is om ongelukken te voorkomen bij snelheden onder de 50 km/u.

Bij hogere snelheden detecteert het geavanceerde noodremsysteem op autonome wijze een risico op een botsing en remt automatisch in het geval van niet ingrijpen door de chauffeur. Hierbij wordt de impact bij hogere snelheden beperkt.

 Qeueu Assist,  ACC en PLMA

De nieuwe Daily is ook uitgerust met nieuwe systemen om de stress bij de chauffeur te beperken. Queue Assist past de snelheid van de bestelwagen automatische aan aan die van het voorliggende voertuig. Waardoor er herhaaldelijk optrekken en afremmen verleden tot het verleden behoort.

Queue Assist werk in combinatie met de Adaptive Cruise Control en Proactive Lane Maintenance Assistant waardoor de vastgestelde snelheid en veiligheidsafstand tot de voorligger wordt behouden en de auto niet onbedoeld de rijstrook verlaat.

Crosswind Assist, Hill descent en Traction plus

Bij hevig zijwind helpt Crosswind Assist de bestuurder om het voertuig op de rijstrook te behouden. Hill Descent ondersteunt de chauffeur bij het maken van lange en steile hellingen en Traction plus zorgt voor sterke grip op gladde oppervlaktes zoals zand, sneeuw of modder.

Verbeterde prestaties en comfort.

De vernieuwde LED-verlichting heeft een groter bereik en een nauwkeurigere lichtbundel waardoor het zicht met 15% wordt verbeterd. De City-modus maakt de Daily beter te manoeuvreren in de stad doordat de stuurbekrachtiging flexibeler wordt.  Daarnaast is er een uitgebreid motoren gamma met twee motoren die geoptimaliseerd zijn om altijd de beste prestaties te leveren.

  •  2.3-liter F1A-motor is beschikbaar voor Light Duty als Heavy Duty voertuigen, met vermogen van 116 tot 156 pk.
  • 3.0-liter F1C Heavy Duty motor is beschikbaar in drie vermogens van 160 tot 210 pk en ook beschikbaar als CNG versie.

Het gehele motoren gamma van Iveco voldoet aan zowel aan de Euro6d-TEMP en Euro VI D emissienormen.

Lagere onderhoudskosten en tot 10% brandstofbesparing

De nieuwe Daily is nu nog zuiniger. Dit heeft hij te danken aan een reeks functies zoals het Start&Stop systeem wat standaard op alle 2.3-liter F1A modellen wordt geleverd. De nieuwe elektronisch geregelde turbo is niet alleen efficiënter maar reageert ook sneller. De nieuwe Super Eco Class A banden zijn speciaal ontworpen voor een nog lagere rolweerstand en de nieuwe 220A dynamo is nog efficiënter. Al met al zorgen deze functies, samen met de technische verbeteringen voor een brandstofbesparing tot maar liefst 10%.