Iveco E-Daily Electric: Geïntroduceerd op de IAA in Hannover

Op de IAA in Hannover is dan eindelijk officieel de Iveco E-Daily geïntroduceerd.

Met dezelfde producteigenschappen als dat van zijn huidige diesel broertje, is de E-Daily zeer veelzijdig, en dat was dan ook erg belangrijk bij het ontwikkelen van deze BEV versie. Zo is het ladderchassis waar de Iveco Daily bekend om is uiteraard ook van toepassing, net als een aanhangwagentrekgewicht van maar liefst 3500kg, uniek in de markt. Daarnaast wordt de Iveco Daily voor vele toepassingen gebruikt, zoals bij koeltransport, en voor het aandrijven van PTO aangedreven componenten zoals een laadkraan. De E-daily is voorzien van een 15KW PTO, welke gebruikt kan worden voor diverse toepassingen, zoals het aandrijven van een koelmotor.

De E-daily is volledig elektrisch aangedreven en te verkrijgen met 3 accu-pakketten, waarbij per accu een capaciteit van 37KWH van toepassing is. Een kleine 300km is met het grootste accupakket haalbaar (WLTP), waarbij missie van het voertuig erg belangrijk is voor het effectieve rijbereik. De elektromotor is geplaatst op de achteras, ook weer uniek in de markt, wat zorgt voor de o zo bekende korte draaicirkel en technisch hoge laadvermogens van de Iveco Daily. Deze motor levert 180pk en is daarmee krachtig genoeg voor vrijwel alle taken.

 

Later dit jaar verwachten wij de E-daily samen met u te kunnen samenstellen, en bestelen, waarbij de eerste leveringen medio 2023 mogelijk zouden zijn. Voor meer info over de E-Daily kunt u altijd contact met ons opnemen.